פרויקט לדוגמה: השיפוץ של בית ספר הירדן בשכונת התקווה

Gal Mor

Chief Product Officer at BeMedia

תהליך העיצוב מחדש של החללים הפנימיים בבית הספר ממחיש שבתי ספר יכולים וצריכים להיות הרבה יותר מזמינים מבחינה יצירתית

אלזי דה וולף אמרה פעם שהתכלית של עיצוב פנים היא להפוך את העולם למקום יפה ואנושי יותר. היא בוודאי הייתה חותמת על הפרויקט של האדריכלית חן שטיינברג נבון ואיילת פישר, שתכננו ועיצבו מחדש את החללים הפנימיים בבית הספר היסודי הירדן בשכונת התקווה, בעזרת מימון תרומות עמותת ציונות 2000.

בית הספר, שהוקם בשנות ה-60 של המאה ה-20, משמש היום כמעט ברובו ילדי פליטים המתגוררים באזור. מנהל בית הספר, יהודה פרידמן, החליט לשפר את חזות המבנה המוזנח ולהתאימה לצורכי התלמידים. בפרויקט נטלו חלק גם סטודיו שרית שני חי, שהיה אחראי על עיצוב הביתנים במבואת הכניסה, והחברה לחקלאות עירונית 2018, שלקחה על עצמה להקים את הגינה הקהילתית.

מעצבות הפנים תכננו מחדש את החללים הציבוריים בבית הספר כסביבת למידה מודרנית שתהיה מזמינה ונוחה לילדים. 

הן רצו לספק לילדים מקום שבו הם ירגישו בטוחים ושייכים, וכך באו אל העולם מקומות הישיבה דמויי הבתים. הצבעים מלאי החיות נועדו לעודד יצירתיות ואילו הגומחות מספקות לילדים שקט ופרטיות ללמוד ולעבוד. השפה צבעונית נדגמה, בין השאר, מדגלי ארצות המוצא של הילדים (25 מדינות). כדי להעמיק את תחושת הבית, הן בחרו בעץ, בעיקר בביתנים ובטריבונות הפזורות ברחבי החלל. העץ משמש גם כדי למתן את "הרעש" שנוצר כתוצאה מהצבעוניות.

הפרויקט עושה שימוש באור כדי להאיר חללים שהיו עד אז חשוכים ובלתי מזמינים, חלק ממגמה כלל עולמית לחשוב מחדש על בתי ספר כחללים יצירתיים וצבעוניים ללמידה דינמית ואלטרנטיבית בקבוצות קטנות, לא עוד במבנה של שולחנות כיתה הפונים ללוח. השינוי בא לידי ביטוי מיוחד בפרויקט הזה במסדרונות, שבאופן מסורתי משמשים למעבר של תלמידים מתוך הכיתות ואליהן ואילו בבית הספר הזה הם משמשים ללימוד ולפעילויות אחרות.

תמונות: איתי בנית 

מכירים פרויקטים מדהימים של עיצוב פנים? שתפו אותם בקבוצת הפייסבוק של דקוריטה

Gal Mor

Chief Product Officer at BeMedia